Mistä yrittäjä saa aiheita blogiteksteihin? 10 + 1 vinkkiä!

Blogitekstin aiheen keksiminen voi joskus olla haastavaa. Sitä helposti pohtii ja pähkii, että mistä sitä kirjoittaisi tai onko minulla edes aiheita, mistä tekisin artikkeleita. Kaikilla yrittäjillä on varmasti paljon erilaisia aiheita. Tässä jutussa annamme erilaisia vinkkejä, joilla voit löytää aiheen blogitekstillesi. Kokeile erilaisia aiheita, niin huomaat analytiikan avulla, mikä toimii ja mikä ei.

Tuote- tai palveluesittelyt

Esittele tarkemmin tuotteitasi tai palveluitasi. Kerro niiden eduista, käyttötavoista ja siitä, miten ne ratkaisevat asiakkaiden ongelmia.

Asiakkaan kysymykset

Yksi hyvä tapa löytää aiheita blogiteksteihin on miettiä, mitä kysymyksiä asiakkaasi ovat esittäneet sinulle. Voit käyttää näitä kysymyksiä pohjana ja kirjoittaa blogitekstin vastauksena niihin.

Kuvassa mies piirtää akselilla ylöspäin menevää viivaa.

Alan trendit ja uutiset

Seuraa alasi trendejä ja kirjoita aiheista, jotka ovat ajankohtaisia ja kiinnostavia. Voit löytää trendejä esimerkiksi alan julkaisuista, somekanavista tai tapahtumista. Kirjoita blogitekstejä, jotka käsittelevät alan ajankohtaisia aiheita, uutisia tai tulevia suuntauksia.

Vinkit ja ohjeet – kohdeyleisön tarpeet

Tutki ja ymmärrä kohdeyleisöäsi. Mieti, millaisia ongelmia asiakkaillasi tai alallasi yleisesti on ja kirjoita blogiteksti, joka tarjoaa ratkaisuja näihin ongelmiin. Voit käyttää myös omia kokemuksiasi ja tarinoitasi. Kirjoita nämä vinkkien ja ohjeiden muodossa, ei niinkään ongelmien muodossa.

Vertailut

Vertaa erilaisia vaihtoehtoja tai tuotteita ja kirjoita blogiteksti, joka auttaa asiakkaita tekemään parempia päätöksiä. Voit käyttää myös omia kokemuksiasi ja mielipiteitäsi.

Oma intohimo ja asiantuntemus

Kerro henkilökohtaisista kokemuksistasi, opetuksistasi ja oppimaasi, jotka liittyvät alaasi tai tuotteisiisi/palveluihisi. Tämä voi auttaa asiakkaitasi ymmärtämään sinua ja liiketoimintaasi paremmin.

Koulutus

Kirjoita blogiteksti, joka opettaa jotain uutta ja hyödyllistä asiakkaillesi tai alasi ammattilaisille. Voit jakaa vinkkejä, oppaita, tutoriaaleja ja muuta vastaavaa.

Kuvassa on asiakas haastateltavana.

Asiakastarinat

Jaa asiakkaittesi tarinoita ja kokemuksia. Kerro, miten tuotteesi tai palvelusi ovat auttaneet heitä saavuttamaan tavoitteitaan tai ratkaisseet heidän haasteitaan. Muista aina kysyä lupa asiakkaiden tarinoihin ja kokemuksiin!

Haastattelut ja vieraskirjoitukset

Kutsu alan asiantuntijoita tai muiden alojen yrittäjiä kirjoittamaan vieraskirjoituksia tai haastattelu heitä yrityksesi blogissa.

Tulevaisuus

Kirjoita näkemyksiäsi siitä, mihin alasi on menossa tulevaisuudessa. Pohdintasi voivat herättää mielenkiintoa ja keskustelua.

Mistä lisää aiheita?

Kysy asiakkailtasi, sähköpostilistalla olevilta ja someseuraajiltasi, mistä he haluaisivat lukea. Lue lehtiä, uutisia ja seuraa alaasi muutoin. Näistä voit saada suuntaviivoja uusiin blogiteksteihin.

Käyttämällä Google Trendsiä voi myös löytää tällä hetkellä nousussa olevia aiheita – muista miettiä asiaa yrityksesi kannalta.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, mistä voit saada aiheita blogiteksteihin. Tärkeintä on löytää aihe, joka on kiinnostava ja hyödyllinen kohdeyleisöllesi, ja josta sinulla on jotain mielenkiintoista kerrottavaa. Kaikkia ei myöskään tarvitse käyttää, jos ne eivät sovellu yrityksesi profiiliin. Älä pelkää kokeilla uusia ja erilaisia aiheita!

Jaa tämä artikkeli

Lisää luettavaa

Digitaalisen assistentin sähköpostilistalle liittyminen

Digitaalisen assistentin sähköpostilistalle liittyminen

Liittyminen on täysin ilmaista!

  • Saat vinkkejä sosiaalisen mediaan
  • Saat vinkkejä kotisivujen sisällöntuotantoon
  • Saat ideoita, mitä sisältöä voisi tehdä
  • Saat huomionarvoisista aiheista tietoa

Lähetämme 1-4 sähköpostia viikossa.

Liittymällä saat maksuttoman tallenteen Tekoälyn käyttö sisällöntuotannossa -webinaariin!

Liittymällä saat maksuttoman tallenteen Tekoälyn käyttö sisällöntuotannossa -webinaariin!

Liity Tiklen Digitaalisen assistentin sähköpostilistalle

Lue tietosuojaseloste

Sähköposti pitäisi tulla parin tunnin sisään sähköpostilistan tilauksesta. Tarkistathan roskapostikansion ja lisäät kauppa@digitaalinenassistentti.fi-osoitteen VIP-lähettäjiin ja yhteystietoihin.

Digitaalinen assistentti, Y-tunnus 2011844-4, Helsinki

Saat vinkkejä sisällöntuotantoon

TIlaa maksuton Tallenne
Tekoälyn käyttö sisällöntuotannossa
-webinaariin

Tilaat samalla Digitaalisen assistentin sähköpostilistan.

Saat vinkkejä

  • sosiaalisen mediaan
  • kotisivujen sisällöntuotantoon
  • ideoita, mitä sisältöä voisi tehdä
  • huomionarvoisista aiheista tietoa