Vuodesta 2006

Perheyritys

Digitaalinen assistentti on Tikle Oy:n aputoiminimi alkaen vuodesta 2023. Tikle Oy on perustettu vuonna 2006. Yritys toimii perheyrityksenä. Yrittäjinä toimivat Virva Lehto ja Timo Heikkinen. Olemme toimineet sivutoimisesti vuoteen 2021 asti, jonka jälkeen Timo on jaktanut omassa päivätyössään ja Virva tekee yrittäjänä töitä Tikle Oy:n kautta. Siksipä sivuilta löytyykin vain Virvan kuvia ja tekstejä.

Tikle sai nimensä mietinnän kautta. Yritykselle piti keksiä nimi. Kirjoitimme paperille kaikenlaisia sanoja. Käytimme myös vieraita kieliä. Googlattiin jo keksittyjä sanoja. Tietenkin tekniselle puolelle suuntautuneina katsoimme myös onko kyseinen nettisivu saatavilla .fi-päätteisenä. Virva sattui olemaan päällään Lontoosta ostamaansa vihreä paita. Paidan kuvassa oli englantilaisista lastenkirjoista tuttu Mr.Tickle-hahmo. Siitä se nimi sitten lähtikin. Otettiin vaan pois kirjain c välistä. Tiklen alussa Tik viittasi tietokoneisiin ja lopussa oleva le Virvan sukunimeen Lehto. Olipa meillä hyvä nimi keksittynä!

Tikle tekee myös monenlaisia muita asioita, kuten sijoittaa ja olemme tehneet myös vuokranvälitystä sekä etsineet asuntoja ja kiinteistöjä. Virvan alettua tekemään päivätyökseen työtä yrittäjänä, piti hänen miettiä, millä nimellä töitä tehtäisiin. Virva osallistui digi- ja somemarkkinoinnin koulutukseen, jossa työnimi Digitaalinen assistentti sitten muotoutui. Tuosta sitten tuli mieleen ensin rekisteröidä työnimen fi-domain ja sitten keväällä 2023 Digitaalinen assistentti haettiin myös Tikle Oy:n aputoiminimeksi, jolla tätä sisällöntuotannon työtä nyt tehdään.

Mikä ohjaa toimintaamme

Arvot

Koli Luonto Ryläys

Eteenpäin menevä

Oppiminen on aina mielessä ja se vie myös päivittäin eteenpäin. Oppimisen eteen on aina tehtävä jotakin esimerkiksi lukea kirjaa, lukea lehtiä tai olla mukana maailman menossa.

Onnellisuus

Joka päivä on mukava nousta, kun tietää, että saa tehdä töitä omaan yritykseen. Onnellisuus lisääntyy joka päivä. Vapaus omassa yrityksessä on ihanaa!

Auttaminen

Intohimona on auttaa ja kuunnella sekä keksiä ratkaisuja pulmiin. Empatiakyky on tahto, jota halutaan pitää yllä.

Maanläheisyys

Toimimme maanläheisissä ja omien arvojen mukaisissa asioissa. Luonto, luonnonmukaisuus, ihmisläheisyys ja auttaminen ovat tärkeitä toiminnassamme.

Virva Lehto seisoo

Keitä me olemme

Yrittäjien tausta

Virva on opiskellut ensin Seurakuntaopistossa lastenohjaajaksi ja työskennellyt aluksi kymmenisen vuotta pääasiassa sosiaalista tukea tarvitsevien perheiden parissa. Sen lisäksi Virva on tehnyt töitä elintarvikealalla ja tehnyt laajasti erilaisia asiakaspalvelutöitä sekä opiskellut työn ohessa.

Molemmilla yrityksen omistajilla sekä Virvalla että Timolla on taustakoulutuksena tradenomin opinnot tietojenkäsittelyn puolelta. Virva on suuntautunut pieniin ja keskisuuriin yrityksiin sekä taloushallintoon. Lisäksi Virva teki Haaga-Helian tradenomin opinnoissaan kaikki tarjolla olleet sosiaalisen median markkinoinnin kurssit.

Virva on vapaa-ajallaan tehnyt vapaaehtoistöitä taloushallinnon, sosiaalisen median parissa ja ollut pitkään vertaistukiryhmän vetäjänä Korento ry:ssä. Virva on myöskin toiminut vuosia taloyhtiön hallituksissa sekä muutaman vuoden isännöitsijänä, sittemmin myös kiinteistöyhtiön hallituksessa.

Vapaa-ajalla koko meidän perhe tykkää liikkua luonnossa ja tutkia luonnon pieniä ihmeitä.

Yrittäjäksi ryhdyimme, koska meiltä alettiin pyytää markkinointimateriaalia ja kotisivujen tekemistä. Silloin oli helpompaa perustaa yritys ja laskuttaa sen kautta. Vuosia toimimmekin sivutoimisina yrittäjinä.

Vuonna 2018 Virvalla murtui kantaluu kotona. Virva hyppäsi keittiöjakkaralta alas ja kuuli naksauksen kantapäässään. Tämän seurauksena Virva joutui ensin sairaslomalle, osasairauslomalle sekä  työkokeiluun omalla työpaikalla että ulkopuolisissa yrityksissä, kunnes viimein hän päätyi lisäkoulutukseen Rastor Instituuttiin ja sitä kautta tekemään Tiklestä eli omasta yrityksestä päivätyön itselleen. Rastorissa Virva teki digitaalisen ja somemarkkinoinnin erikoisammattitutkinnon lisäkoulutuksena.

Virvan omat kotisivut löytyvät osoitteesta virva.net. Tällä hetkellä Virva tekee digiassarin töiden kautta asiakkaille sosiaalisen median ja kotisivujen sisällöntuotantoa.

Lisäksi Virva tekee Ihmisen ääni -podcastia oman yrityksen kautta. Ihmisen ääni -podcastissa kuullaan metsän ääntä. Podcastia voi kuunnella Spotifyssa ja Apple Podcasteissa. Kirjoitan omille henkilökohtaisille sivuilleni jokaisesta jaksosta haastattelua mukailevan artikkelin.

Mikä on tehtävämme

Missio

Tehtävämme on olla toisen yrittäjän apuna ja tuken, antaa hänelle aikaa omaan työhönsä tai vapaa-aikaan sekä tuottaa palveluita, joita useat yrittäjät tarvitsevat.

Tiklen Digitaalinen assistentti tekee töitä Apple MacBook Airilla.
Koli Luonto Ryläys

Mitä haluamme olla tulevaisuudessa

Visio

Tavoitteemme on olla kasvava yritys digitaalisen assistentin palveluissa. Pyrimme kasvattamaan liikevaihtoa.

Pyrimme kohti luontoa ja vapautta.

Saat vinkkejä sisällöntuotantoon

TIlaa maksuton Tallenne
Tekoälyn käyttö sisällöntuotannossa
-webinaariin

Tilaat samalla Digitaalisen assistentin sähköpostilistan.

Saat vinkkejä

  • sosiaalisen mediaan
  • kotisivujen sisällöntuotantoon
  • ideoita, mitä sisältöä voisi tehdä
  • huomionarvoisista aiheista tietoa