5 vinkkiä ulkoistamiseen

Monet yrittäjät kertovat, että haluaisivat palkata työntekijän, mutta eivät uskalla ottaa vakituista työntekijää. Toiset yrittäjät kertovat, että eivät ehdi itse tehdä kaikkia töitä. Joku yrittäjä kertoo työnsä olevan sillisalaattia, kun kaikkea työtä tekee niin kovin sekaisin, ettei itse ehdi tarttua omaan ydintyöhön kunnolla.

Sinä voit ulkoistaa töitä satunnaisesti, muutamiksi päiviksi tai viikoiksi. Voit myös ottaa aina kampanjaviikoksi jonkun vastaamaan sähköposteihin ja sosiaalisen median kommentteihin ja viesteihin tai johonkin muuhun tarpeelliseen, johon sinun aikasi ei silloin riitä. Kun yhteistyö on pitkäaikaisesti, oppivat molemmat tuntemaan toistensa työtavat. Pitkäaikaisen yhteistyön kautta sinun yhteistyökumppanisi oppii sinun alasi parhaiten. Silloin sinä saat parhaan hyödyn!

1. Tunnista ydintyösi

Ensiarvoisen tärkeää on tietää, mikä on sinun ydintyösi. Mikä on se työ, mistä sinä voit laskuttaa omaa asiakastasi suoraan? Mistä asiakkaasi maksavat sinulle? Tunnista sinun työtehtävät, jotka tuovat sinulle suoraan laskutusta tai rahaa. Samalla kannattaa tunnistaa myös ne työt, johon sinulla menee aikaa niin sanotusti turhaan, jotka voisit heittää suoraan pois tai miettiä tarkoin, kannattaako niihin kenenkään käyttää aikaa ylipäätään. Ydintyösi ja turhien töiden väliin jää laajakaistale erilaisia töitä, joita sinä voit ulkoistaa, joihin voit hankkia työntekijän tai ostaa palvelua toiselta yrittäjältä.

2. Tunnista osaamisesi

Mitä sinä osaat kaikista parhaiten?

Tunnista omista töistäsi ne työtehtävät, joissa koet olevasi hyvä ja missä sinun ammattitaitosi näkyy hyvin tai parhaiten. Ne työtehtävät, joita sinä koet osaavasi ja mihin työhön sinulta ei tuhraannu liiaksi aikaa. Näistä töistä sinä saat useimmiten laskutuksen ja rahan, minkä asiakkaasi maksavat sinulle ja mistä sinä voit maksaa palkkasi itsellesi.

Tästä alta voit tilata ilmaisen ja valmiin tulostettavan pohjan, johon voit kirjoittaa ydintyösi sisällön, ei niin kivat työt ja inhokki työ. Tämän pohjalta kannattaa alkaa miettiä tarpeitasi.

Tilaa tästä ilmainen apuri yrityksesi töiden ulkoistamiseen.

3. Tunnista tarpeesi

Mitä sinä tarvitset? Meneekö töihin liiaksi aikaa? Vai meneekö ei niin mukaviin töihin liiaksi aikaa?

Ehkä jo teit yllä olevan valmiin pohjan avulla listan sinun töistäsi, joita teet mielellään ja sitten kaksi listaa niistä töistä, jotka eivät ole ehkä niin mielenkiintoisia tai et ehkä ole niissä niin taitava tai saatat jopa inhota niitä töitä.

Tässä kohtaa on hyvä tunnistaa oma tarpeesi. Oletko miettinyt päivästä toiseen, että kunpa joku tekisi nämä työt? Tai kunpa minulla olisi enemmän vapaa-aikaa? Ehkä mietit, että haluaisit harrastaa enemmän?

Oma aikasi kannattaa käyttää johonkin itselle tarpeelliseen.

4. Pystyt käyttämään rahasi ulkoistamiseen

Ulkoistamisen etuna on se, että maksat vain siitä palvelusta, mitä tarvitset. Et välttämättä ole kiinni pitkään toisen yrittäjän kanssa, mutta pitkässä juoksussa saat etua siitä, että yrittäjä oppii tuntemaan sinun alaasi sekä ydintyötäsi ja sinä hyödyt rahallisesti siitä, että ala on jo tuttu. Työntekijän kanssa sinulla on joko määräaikainen sopimus tai toistaiseksi voimassa oleva, etkä pysty näistä irtautumaan niin helposti. Lisäksi olet voinut huomata, että sinulla ei vielä ole mahdollisuutta palkata työntekijää, mutta palveluita voisit ostaa.

5. Saat yhteistyötä

Yhteistyön avulla saat osaamista juuri niihin töihin, joihin sinä katsot osaamista tarvittavan. Toisen ihmisen avulla saattaa syntyä jotain sellaista, mitä et ehkä itse ajatellut. Toisen ihmisen avulla saatat päästä tekemään omaa ydintyötäsi paremmin, energisemmin ja uudella innolla, kun keskittymisesi on täysin siinä, eikä sinun tarvitse miettiä sellaisia töitä, joita et ehkä osaa tai halua tehdä.

Yhteistyön kautta voi syntyä hyvä luottamus, pitkäaikainen sopimussuhde ja miksei myös ystävyyttä!

Jos et jo aiemmin tilannut, niin tilaa tästä ilmainen apuri yrityksesi töiden ulkoistamiseen. Sen avulla voit pohtia omia töitäsi ja huomata, että kaikkea ei ehkä kannata tehdä itse.

Tilaa tästä ilmainen apuri yrityksesi töiden ulkoistamiseen.

Mitä olisivat ne työt, joita voisit ulkoistaa?

Lue artikkeli Mitä Tiklen digitaalinen assistentti tekee?

Jaa tämä artikkeli

Lisää luettavaa

Digitaalisen assistentin sähköpostilistalle liittyminen

Digitaalisen assistentin sähköpostilistalle liittyminen

Liittyminen on täysin ilmaista!

  • Saat vinkkejä sosiaalisen mediaan
  • Saat vinkkejä kotisivujen sisällöntuotantoon
  • Saat ideoita, mitä sisältöä voisi tehdä
  • Saat huomionarvoisista aiheista tietoa

Lähetämme 1-4 sähköpostia viikossa.

Liittymällä saat maksuttoman tallenteen Tekoälyn käyttö sisällöntuotannossa -webinaariin!

Liittymällä saat maksuttoman tallenteen Tekoälyn käyttö sisällöntuotannossa -webinaariin!

Liity Tiklen Digitaalisen assistentin sähköpostilistalle

Lue tietosuojaseloste

Sähköposti pitäisi tulla parin tunnin sisään sähköpostilistan tilauksesta. Tarkistathan roskapostikansion ja lisäät kauppa@digitaalinenassistentti.fi-osoitteen VIP-lähettäjiin ja yhteystietoihin.

Digitaalinen assistentti, Y-tunnus 2011844-4, Helsinki

Saat vinkkejä sisällöntuotantoon

TIlaa maksuton Tallenne
Tekoälyn käyttö sisällöntuotannossa
-webinaariin

Tilaat samalla Digitaalisen assistentin sähköpostilistan.

Saat vinkkejä

  • sosiaalisen mediaan
  • kotisivujen sisällöntuotantoon
  • ideoita, mitä sisältöä voisi tehdä
  • huomionarvoisista aiheista tietoa