Miksi yrittäjän tulisi olla somessa?

Yrittäjän kannattaa olla sosiaalisessa mediassa monesta syystä. Sosiaalinen media on ottanut paikkansa nykypäivän liike-elämässä, ja se tarjoaa yrittäjille ainutlaatuisia mahdollisuuksia kasvattaa liiketoimintaansa, luoda yhteyksiä asiakkaisiin ja kilpailla tehokkaasti nykyaikaisilla markkinoilla.

Seuraa ja kasvata näkyvyyttä

Sosiaalinen media on tehokas tapa tavoittaa suuri yleisö, joten yrittäjän kannattaa hyödyntää sitä kasvattaakseen näkyvyyttään ja tavoittaakseen uusia asiakkaita. Yrittäjän tulee myös seurata sosiaalisen median sisällön toimivuutta, tehokkuutta ja yleisön reaktioita.

Luo suhde asiakkaisiin, palvele asiakkaitasi

Sosiaalinen media tarjoaa yrittäjälle nopean ja kätevän tilaisuuden luoda suhteita asiakkaisiin ja ylläpitää niitä. Yrittäjä voi kommunikoida asiakkaiden kanssa, vastata kysymyksiin ja saada palautetta, mikä auttaa kehittämään tuotteita tai palveluita asiakkaiden tarpeiden mukaisiksi.

Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä yritykseen helposti esimerkiksi kommentoimalla tai lähettämällä viestejä sosiaalisen median kanavissa. Yrittäjä voi vastata kysymyksiin, ratkaista ongelmia ja tarjota tukea reaaliajassa. Hyvä asiakaspalvelu sosiaalisessa mediassa voi parantaa asiakastyytyväisyyttä ja vahvistaa yrityksen mainetta.

Kehitä brändiä

Sosiaalinen media auttaa yrittäjää kehittämään brändiään ja erottumaan kilpailijoistaan. Yrittäjä voi jakaa sisältöä, joka kertoo brändin arvoista ja tavoitteista, ja luoda brändille tunnistettavan ilmeen. Sosiaalisen median kautta voit saada myös kilpailuedun suhteessa muihin saman alan yrittäjiin.

Kuvassa on erilaisia markkinatutkimukseen liittyviä asioita.

Markkinoi

Sosiaalinen media on tehokas tapa markkinoida tuotteita ja palveluita. Se tarjoaa yrittäjälle mahdollisuuden tavoittaa suuren määrän potentiaalisia asiakkaita kustannustehokkaasti. Yrittäjä voi luoda profiileja eri sosiaalisen median alustoille ja jakaa niissä yrityksensä tarinaa, tuotteitaan ja palveluitaan. Hän voi myös kohdentaa mainoksia tarkasti haluamalleen kohdeyleisölle, mikä lisää markkinointiviestin tehokkuutta.

Lisäksi yrittäjä voi hyödyntää sosiaalista mediaa tuodakseen esiin yrityksensä persoonallisuuden ja arvoja. Asiakkaat ovat kiinnostuneita yrityksistä, jotka jakavat heidän arvomaailmansa, ja sosiaalinen media tarjoaa mahdollisuuden viestiä näitä arvoja avoimesti.

Verkostoidu

Sosiaalinen media tarjoaa yrittäjälle tilaisuuden verkostoitua muiden yrittäjien ja alan ammattilaisten kanssa. Verkostoitumista voi tehdä lähialueella, koko Suomessa tai maailmanlaajuisesti. Verkostoituminen voi tuoda mukanaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja yhteistyökumppanuuksia sekä arvokkaita kontakteja. Kun yrittäjä on aktiivinen sosiaalisessa mediassa, hän voi osallistua erilaisiin keskusteluihin, seurata alan trendejä ja oppia uusia asioita muilta ammattilaisilta. Näin voit pysyä ajan tasalla ja hyödyntää uusia mahdollisuuksia liiketoiminnassasi.

Yhteenvetona

Sosiaalinen media tarjoaa yrittäjälle monia mahdollisuuksia kasvattaa näkyvyyttä, luoda suhdetta asiakkaisiin, kehittää brändiä, markkinoida tuotteita ja palveluita sekä verkostoitua muiden yrittäjien kanssa. Siksi yrittäjän kannattaa hyödyntää sosiaalista mediaa liiketoiminnassaan.

Älä kuitenkaan unohda sitä, että omat yrityksen kotisivut ja sen sisältö on sinun hallussasi – sosiaalisen median sisältösi taas on useiden isojen yritysten hallussa. Päivitä siis kotisivujasi myös, jotta jos sosiaalisen median alustat eivät toimi tai et pääse omaan sosiaalisen mediaan tiliisi käsiksi, on sinulla edelleen omaa toimintaa omilla verkkosivuillasi.

Jaa tämä artikkeli

Lisää luettavaa

7 erilaista viestintäkanavaa Tikle Oy Digitaalinen assistentti

7 erilaista viestintäkanavaa

Erilaiset käyttäjäryhmät Eri sosiaalisen median kanavissa on erilaiset ja eri ikäiset käyttäjäkunnat. Tässä artikkelissa esittelemme 7 erilaista viestintäkanavaa. Alla olevassa taulukossa ’Sosiaalisen median kanavien tarkoitus, edut

Lue lisää »

Kuinka pitkä blogiteksti?

Blogitekstin pituuden suhteen ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta. Sopiva pituus vaihtelee blogitekstin tarkoituksesta ja aiheesta riippuen. Alla olevista ohjeista voi olla apua, kun mietit

Lue lisää »

Digitaalisen assistentin sähköpostilistalle liittyminen

Digitaalisen assistentin sähköpostilistalle liittyminen

Liittyminen on täysin ilmaista!

  • Saat vinkkejä sosiaalisen mediaan
  • Saat vinkkejä kotisivujen sisällöntuotantoon
  • Saat ideoita, mitä sisältöä voisi tehdä
  • Saat huomionarvoisista aiheista tietoa

Lähetämme 1-4 sähköpostia viikossa.

Liittymällä saat maksuttoman tallenteen Tekoälyn käyttö sisällöntuotannossa -webinaariin!

Liittymällä saat maksuttoman tallenteen Tekoälyn käyttö sisällöntuotannossa -webinaariin!

Liity Tiklen Digitaalisen assistentin sähköpostilistalle

Lue tietosuojaseloste

Sähköposti pitäisi tulla parin tunnin sisään sähköpostilistan tilauksesta. Tarkistathan roskapostikansion ja lisäät kauppa@digitaalinenassistentti.fi-osoitteen VIP-lähettäjiin ja yhteystietoihin.

Digitaalinen assistentti, Y-tunnus 2011844-4, Helsinki

Saat vinkkejä sisällöntuotantoon

TIlaa maksuton Tallenne
Tekoälyn käyttö sisällöntuotannossa
-webinaariin

Tilaat samalla Digitaalisen assistentin sähköpostilistan.

Saat vinkkejä

  • sosiaalisen mediaan
  • kotisivujen sisällöntuotantoon
  • ideoita, mitä sisältöä voisi tehdä
  • huomionarvoisista aiheista tietoa