Tässä tekstissä annetaan esimerkkejä siitä, mitä kaikkea yrityksen kotisivuilla tulisi olla. Yrityksen kotisivut ovat ikäänkuin virtuaalinen käyntikortti, joka antaa tietoa siitä, mitä yritys tekee. Oikein suunniteltuna ja sisällöltään rikkaana yrityksen nettisivut avainasemassa houkuttelemaan potentiaalisia asiakkaita sekä luomaan luottamusta yritystä kohtaan. Kotisivujen avulla yritys voi kasvattaa liiketoimintaansa.
Yrityksen kotisivujen tulisi olla sisällöltään kävijäystävälliset, sisältää tärkeät tiedot selkeästi ja tarjota arvoa asiakkaille. Tyylikäs ulkoasu, informatiivinen sisältö, asiakaspalautteet ja sosiaalisen median integrointi ovat avaintekijöitä, jotka auttavat rakentamaan menestyksekkäät kotisivut ja tuovat yritykselle näkyvyyttä ja kasvua verkossa.
Mainoslinkki: Hanki kotisivutila ja kotisivun osoite Hostaanilta!
Ulkoasu
Selkeä ja ammattimainen ulkoasu on tärkeä yrityksen kotisivuilla. Tämä auttaa käyttäjää löytämään sivuilta tarvitsemansa tiedot.
Sivujen tulee olla responsiiviset eli niiden pitää toimia erilaisilla laitteilla – niin tietokoneella, tabletilla kuin kännykällä. Sivujen tulee viestiä ulkoasultaan, ilmeeltään ja kuviltaan yrityksesi brändiä ja palveluita tai tuotteita.
Tee kotisivuille selkeä ja yksinkertainen navigointi eli pääotsikoinnit sivuille sekä alasivuille. Liian monimutkainen tai liian paljon alasivuja tai alasivun alasivuja sisältävä navigointi on sotkuinen ja epäselvä asiakkaalle.
Yrityksen tarjoamat palvelut ja tuotteet
Esitä sivuillasi yrityksesi tarjoamat palvelut ja tuotteet selkeästi ja kattavasti. Anna tuotteista tai palveluista mieluummin liikaa tietoa kuin liian vähän. Kerro asiakkaalle, mitä ongelmia sinun yrityksesi tuotteet tai palvelut ratkaisevat. Käytä selkeää kieltä ja houkuttelevia kuvia.

Yhteystiedot ja yhteydenotto
Pidä yrityksesi yhteystiedot helposti saatavilla sekä ylä- tai alareunassa sekä yhteystiedot-sivuilla. Näin asiakas löytää tiedot helposti. Yhteystietoihin kannattaa kirjoittaa yrityksen nimi, y-tunnus, osoite (jos se on tärkeää asioinnin kannalta) sekä sähköpostiosoite ja puhelinnumero, jos ne ovat tärkeitä yhteydenoton kannalta.
Kerro asiakkaalle, miten haluat heidän olevan yhteydessä yritykseesi. Onko paras tapa olla yhteydessä puhelimitse, sähköpostilla, yhteydenottolomakkeen kautta, chatin kautta tai jotenkin muuten esimerkiksi käymällä toimipisteessänne. Jos haluat puheluita vain tiettyyn aikaan, kirjoita se myös esille puhelinnumeron yhteyteen tai jos haluat ensisijaiset yhteydenotot sähköpostilla. Huomioi, että vastaat asiakkaille mahdollisimmin pian, jotta asiakas tietää yrityksesi saaneen hänen yhteydenoton – tämä on hyvää asiakaspalvelu ja luo positiivisen mielikuvan yrityksestäsi. Jos yrityksesi liiketoiminta on sellaista, että asiakas pyytää tarjouksen, ilmaise sekin selkeästi yhteystietojen yhteydessä.
Tietoa yrityksestä ja työntekijöistä
Ihmiset tykkäävät siitä, että yrityksestä kerrotaan tarinallisin keinoin tietoja. Voit kirjoittaa tekstin, jossa kerrot yrityksen historiasta, toiminnoista, palveluista ja yrityksen tuotteista sekä yrityksen arvoista. Voit kertoa myös, mistä yrityksen nimi on lähtöisin.
Luottamusta herättää, kun laitat yrityksen kotisivuille yrittäjän sekä työntekijöiden kuvat ja yhteystiedot. Jos haluat, voit kirjoittaa sinne myös pienen tarinan jokaisesta teillä työssä olevasta henkilöstä.
Blogi tai artikkelit
Yrityksen oma blogi tai artikkelit antavat mahdollisuuden julkaista uutta tietoa yrityksen palveluista tai tuotteista. Ajankohtaisiin aiheisiin, tarjouksiin ja uusien tietojen antamiseen on helppo tehdä informatiivinen blogikirjoitus. Hakukoneiden kannalta artikkelien kirjoittaminen yrityksen sivuille on tärkeää, koska tällöin voit käyttää monipuolista kieltä, antaa tietoa palveluista ja tuotteista ja tämän avulla löydettävyys hakukoneissa nousee. Sisältömarkkinointiin blogi on myös oivallinen väline antamaan tietoa yrityksestäsi potentiaalisille asiakkaille.
Blogiartikkelien avulla saat myös lisättyä asiakkaidesi sekä potentiaalisten asiakkaiden tietoa yrityksesi tuotteista ja palveluista.
Lue lisää artikkelista ”Miten perustan blogin?”

Hinnat ja verkkokauppa
Monet asiakkaat haluavat tietää hinnat etukäteen sekä vertailla hintoja eri palveluntarjoajien tai myyjien välillä. Hinnasto selkiyttää ja antaa tietoa asiakkaalle siitä, mitä hintatasoa voi yritykseltä odottaa. Hinnasto voi auttaa myös tekemään ostopäätöksen. Selkeä hinnasto myös vähentää yhteydenottoja, jossa kysellään hintoja. Tämä säästää myös sinun aikaasi ja vaivaasi.
Varustelekan Valtteri Lindholm sanoi Digizerin webinaarissa, että palvelut pitäisi tuotteistaa niin, että ne voi pistää verkkokauppaan. Tällöin palvelu ja hinta ovat selkeästi esillä ja asiakkaalla on mahdollisuus ostaa ne suoraan.
Asiakaspalautteet
Aloittavalla yrittäjällä tai vähän asiakkaita omaavalla yrityksellä ei välttämättä ole paljon asiakaspalautteita. Yrityksen toimialasta riippuen asiakaspalautteet ovat tärkeitä ja niitä on hyvä kerätä.
Tyytyväinen asiakas on aina positiivinen signaali uusille asiakkaille. Loistava tapa herättää luottamusta on tuoda esille tyytyväisten asiakkaiden palautteita. Voit kerätä palautteet palautelomakkeen avulla, suullisesti tai sähköpostilla. Kysy aina lupa niiden julkaisuun.
Voit näyttää palautteiden avulla, miten olet auttanut muita ratkaisemaan heidän ongelmiaan ja saavuttamaan tavoitteitaan. Voit myös käyttää asiakaskokemuksia konkreettisina esimerkkeinä siitä, miten laadukas tuote tai palvelu voi vaikuttaa positiivisesti asiakkaan arkeen.
Sosiaalisen median linkit
Huolehdi siitä, että kotisivuilla on linkit yrityksen aktiivisiin sosiaalisen median profiileihin, jotta kävijät voivat seurata ja sitoutua yrityksen ajankohtaiseen sisältöön myös sosiaalisessa mediassa. Sosiaalisen median kanavat ovat tehokkaita välineitä yrityksen viestinnässä ja markkinoinnissa.
Mainoslinkki: Hanki kotisivutila ja kotisivun osoite Hostaanilta!